KLASSINEN HIERONTA

HIERONTA ON KOKONAISVALTAINEN HOITO, JOLLA ON MONIPUOLISET VAIKUTUKSET. 


HIERONTA VOI AUTTAA:

  • kehon erilaisiin kiputiloihin, raajojen puutumisiin, kireyden tunteisiin ja liikerajoitteisiin

  • rauhoittamaan hermostoa
  • tehostamaan neste- ja verenkiertoa
  • helpottamaan lihasten ja lihaskalvojen kireyksiä
  • parantamaan suorituskykyä
  • lisäämään tietoisuutta oman kehosi tilasta


Kehon kiputilojen ja ongelmakohtien syyt tulee aina ensin selvittää ja sitten todeta hieronnan soveltuvuus.


Haluan korostaa hieronnan kokonaisvaltaisia vaikutuksia, sillä moni olettaa, että hierontaan kannattaa tulla vain, kun lihakset ovat kireällä. Pelkästään se, että kokee hieronnan tuntuvan hyvältä, auttaa kehoa rentoutumaan ja voimaan paremmin. Nykypäivänä, kun stressi ja kiire ovat läsnä yhä useamman ihmisen elämässä, ylivirittyneisyys jää helposti päälle ja hermosto ei pääse rauhoittumaan. Tällöin hieronnan hermostoa rentouttava vaikutus, on merkittävä tekijä kehon toimintojen kannalta. Mainitsemisen arvoista on myös, että pelkästään tietoisuuden lisääntyminen oman kehon tilasta, on monelle hyvin merkityksellinen ja antoisa asia hieronnan seurauksena.  IMUKUPPIHIERONTA (KUIVAKUPPAUS)

Käytän hieronnan tukena myös imukuppihierontaa, mikäli se sopii tilanteeseen ja asiakkaalle. Kuppien toiminta perustuu alipaineeseen, joka syntyy kun imukuppi painetaan ihoa vasten. Ihon ja kuppien välissä on hierontaöljyä ja kuppia joko liu'utetaan iholla tai painetaan se yhteen kohtaan. Imukupit ovat miellyttävä ja hyvä apu tehostamaan verenkiertoa, nestekiertoa ja rentouttamaan sekä lihaksia että lihaskalvoja.


ENNEN JA JÄLKEEN HIERONNAN

Ennen hierontaa kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita kuten se, ettei hieronnalle ole mitään estettä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kuume, flunssa, muu sairaus, akuutti tulehdus, laskimotukokset, tarttuvat ihotaudit, verenvuototauti, syöpä tai pahalaatuinen kasvain, akuutit vammat, murtumat ja palohaavat, alkoholi ja päihteet. Mikäli tilanne mietityttää, laita rohkeasti vaan viestiä niin mietitään yhdessä. 


Hierontaan itsessään ei tarvitse valmistautua sen kummemmin. Huomiota voi kiinnittää siihen, että kireät vaatteet ja puristavat asiat (kuten vyö) kannattaa hieronnan ajaksi ottaa pois. Lisäksi suosittelen korujen poistamista hierottavilta alueilta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että hierontaan tullessa ei olisi nestehukkaa eikä täpötäysi maha (lähinnä mukavuussyistä). 


Hieronnan jälkeen on syytä välttää raskasta fyysistä rasitusta. Vettä kannattaa juoda normaalia enemmän, koska aineenvaihdunta yleensä kiihtyy hieronnan seurauksena. 

MINÄ HIEROJANA

Minulle on tärkeää, että käsieni alla on turvallista ja hyvä olla. Ja koska minulla ei ole suoraa tuntoaistieyhteyttä hierottavan kehoon, kyselen sen vuoksi riittävän usein tuntemuksia. Mutta, toivon että jokainen asiakas uskaltaa sanoa minulle jos joku ote/kosketus/asia ei tunnu hyvälle. Olen sitä varten, että hoidosta tehdään kaikin puolin miellyttävä. Jokaisen hierojan kädenjälki on yksilöllinen ja tärkeintä on löytää itselle sopiva hieroja.  


Hieronta toteutetaan aina sen hetken tilan ja tarpeen mukaan: ei liian kovaa, eikä liian hiljaa, vaan tavalla josta on eniten hyötyä. Kaikki hierontaan liittyvät toimet ja tavat tapahtuvat avoimesti asiakkaan kanssa kommunikoiden.


Hoitohuoneeni sijaitsee Matarankatu 4:ssä (40100 Jyväskylä), 3 kerros, huone 366

Lämpimästi tervetuloa!